Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokCsatlakozz „HELP”- Hallgatói EséLy Programunkhoz

Programunk olyan fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű és roma fiatalok számára biztosít lehetőséget egy komplex támogató programba való bekapcsolódásra, akik kiemelkedő tevékenységet nyújtanak tudományos vagy művészeti területen.

2014. november 24.

A megszokott mentorprogramoktól eltérően a Hallgatói EséLy Program nyújtotta támogatás, illetve segítés egy személyes, egyénre fókuszáló kísérés, ahol a feladatok, célkitűzések megvalósításában felkészített tutor tanárok és szakemberek vesznek részt. A kísérés formája a tutor tanár támogatásával, Központunk szakembereivel valósul meg, amelynek keretében minden mentorált hallgató rendszeresen találkozhat segítőivel.


HELP - Hallgatói Esély ProgramA program több területen nyújt támogatást. Egyrészt a tanulmányi tevékenységek, számonkérések, vizsgák, tudományos előremenetel tervezésében. Lehetőségetek van például prezentációs készségek, hiteles kommunikáció fejlesztésére, egyéni és/vagy csoportos keretek között. Másrészt a napi életvezetési problémák, feladatok gördülékeny bonyolításában is iránymutatást kaptok, a hivatalokban, egyetemen belüli és azon kívüli ügyek intézésében. A HELP a szabadidő, kultúra, sport, egészséges életmód és életvezetés területén is szervezési segítség nyújt masszázs, gyógytorna és pszichológiai tanácsadás révén. Emellett pálya és karriertervezési egyéni konzultáción, továbbá kompetenciafejlesztés speciális tréningeken is részt vehettek.


Programunkba az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz:

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

(6722 Szeged, Vitéz utca 17. )

Telefon: 62/544-029

E-mail: eselyiroda@gmail.com

 

A programot a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt támogatja.