Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokFebruárban ismét felvehető lesz a Hatékony tanulás I.

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések harmadik részletét olvashatjátok...

2020. december 23.

Kedves Hallgató,


Hamarosan (2021. február első hetében) ismét lehetőséged nyílik szabadon választható kurzusok felvételére.

Az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ kurzusai minden esetben a tanulási képesség fejlesztését célozzák. Közülük a Hatékony tanulás I. e-learning kurzus önállóan végezhető, online kurzus, amely tanulási kompetenciákat komplexen támogató program.


Jó szívvel ajánljuk a felvételét további tanulmányaid megkönnyítéséhez.

 

Az alábbi visszajelzéseket a kurzust 2020 őszén elvégzett hallgatóink tollából olvashatjátok, a teljesség igénye nélkül.

A következő napokban folyamatosan jelenítünk meg újabb és újabb visszajelzéseket! 
  • Nagyjából egy éve kezdtem el foglalkozni az önismeret, önfejlesztés, tudatosság témakörével. Éppen ezért nagyon megörültem, hogy rátaláltam erre a kurzusra. Az itt megismert módszerek és technikák közül már volt, amiket ismertem, viszont a gyakorlati kivitelezésükhöz ez a kurzus segített hozzá a hasznos tippekkel és érdekes gyakorlati feladatokkal. Legnagyobb eredményt számomra az jelentette, hogy a már évek óta teljesítetlen „idén óráról órára fogok tanulni” fogadalmamnak ebben a félévben végre eleget tudtam tenni. Egy-két tárgyból igaz el vagyok maradva, de mégsem ez a jellemző. Számomra ez óriási előrelépés, főleg ebben a nehezebb időszakban. Már tudom, hogy így is lehet, hiszen a saját bőrömön tapasztalom. Így még a közelgő vizsgaidőszak sem tűnik olyan ijesztőnek
  • Ez egy olyan kurzus, mely sok hasznos gyakorlatot segíthet elsajátítani a hallgatóknak, és szinte bármely tanulói korosztályra alkalmazható lehet. Az a véleményem, hogy több ilyen kurzus kellene az egyetemeken, és a közép-, illetve általános iskolákban is. Köszönöm a lehetőséget, hiszen sokat tanulhattam, és fejlődhettem, továbbá jobban kiismertem magam a tanulás terén. Örülök, hogy ezt a kurzust választottam.


  • Nagyon hálás vagyok,hogy résztvehetek a kurzuson. A fejlődés minden percét imádom. Mindig is vonzott az új tudás megismerése, nem véletlenül az orvosit választottam. Sze- retném a hatékonyságot fejleszteni annak érdekében, hogy egy napon tovább adhassam.
  • Sokat segített számomra ez a kurzus. Játékosan tanultam meg tanulni, minden percét élveztem. Olyan módszereket sajátítottam el a kurzusnak köszönhetően, amelyek hozzájárultak jelenlegi és jövőbeli tanulási hatékonyságomhoz.  • A kurzus anyagát nagyon hasznosnak tartom, melynek elsajátítását fontos lenne már a középiskolás korosztály számára is lehetővé tenni. A tanulók ezzel olyan tanulásmódszertani alapokhoz juthatnának, melyek alkalmazása elengedhetetlen a felsőoktatásban való eredményes és színvonalas tanulmányok folytatásához.
  • Azért vettem fel ezt a kurzust, mert tanár szakos hallgató vagyok és úgy gondolom, hogy ha az itt megszerzett tudást, valahogy beleépítem az óráimba, akkor hozzásegítem a diákjaimat ahhoz, hogy tudatosan tanuljanak. Meg szeretném nekik mutatni azt, hogy a tanulás, hogyan lehet akár élmény számukra és hogyan tudnak látható sikereket elérni. Nagyon hasznosnak találtam ezt a kurzust, mivel sok olyan technikával találkoztam, amit az általános és középiskolás diákok körében népszerűsíthetek. További inspirációt kaptam ahhoz, hogy új, más és különleges módszereket és technikákat keressek, akár Instagramon vagy Pinteresten.
Íme a harmadik részlet!


2021. januárban folytatjuk
a hallgatói visszajelzések
közlését kurzusunkról.


Addig is sikeres
vizsgaidőszakot kívánunk!