Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokFebruárban ismét felvehető lesz a Hatékony tanulás I.

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések második részletét olvashatjátok...

2020. december 21.

Kedves Hallgató,


Hamarosan (2021. február első hetében) ismét lehetőséged nyílik szabadon választható kurzusok felvételére.

Az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ kurzusai minden esetben a tanulási képesség fejlesztését célozzák. Közülük a Hatékony tanulás I. e-learning kurzus önállóan végezhető, online kurzus, amely tanulási kompetenciákat komplexen támogató program.


Jó szívvel ajánljuk a felvételét további tanulmányaid megkönnyítéséhez.

 

Az alábbi visszajelzéseket a kurzust 2020 őszén elvégzett hallgatóink tollából olvashatjátok, a teljesség igénye nélkül.

A következő napokban folyamatosan jelenítünk meg újabb és újabb visszajelzéseket!


  • Úgy érzem, hogy már ez az I. kurzus is sokat tett értem, jelenleg további bizonytalan területek nem jutnak eszembe. Most a hallottakat/ látottakat kell tudatosabban beintegrálnom a mindennapjaimban. Nem szeretnék abban a kategóriában maradni, aki csak megismerte a módszereket, hanem azzá válnék, aki rendszeresen alkalmazza is azokat. Ilyen lendületet, mint ami ettől a kurzustól jött, nem emlékszem, hogy kaptam volna ezelőtt! Elsősorban szeretném megköszönni azt a számos tanácsot, amit a kurzus folyamán megosztott velünk. A bevezető-, illetve az „Akkor most hogyan tovább?” című videókkal, motiváló és elismerő hangvételével bíztatva is megerősítést nyújtott számunkra.

 

  • Köszönöm a kurzusnak, hogy megismertetett engem a Memória Palota módszerével. Ezt sok esetben sikeresen alkalmazom, és tudom, hogy a zárthelyi dolgozatokra, valamint a vizsgákra való felkészülésem során nagyon hasznos lesz. A rendszeres testmozgásra is felhívta a kurzus a figyelmemet, ezt is szeretném megköszönni, mert valahogy az elmúlt időszakban nem foglalkoztam vele, és így teljesen kiment a fejemből. Örülök annak is, hogy jobban megismerhettem a tanuláshoz való viszonyomat, szokásaimat és ez által, sikeresen változtattam, és tudok majd a jövőben is változtatni magamon, ha szükséges

 

 

  • Nagyon szépen köszönöm ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy ilyen magas szintű és tartalmas, nem utolsó sorban hatékonyan alkalmazható tudásra teheZem szert a kurzussal. Úgy érzem, hogy az utazás, a tanulási folyamatomat érintően még csak most kezdõdöZ el igazán és ha folyamatosan gyakorlom a tanultakat, akkor nagyszerű eredményeket érhetek el nemcsak a tanulás, hanem az élet más területein is.

 

  • Nagyon örülök, hogy ezt a tantárgyat felvettem. Minél jobban elmerültem az anyagban, annál jobban élveztem az új információkat. Már van egy diplomám, melyet tíz évvel ezelőtt szereztem. Úgy gondoltam először, hogy a meglévő bevésődött tanulási technikám elég lesz az új diploma megszerzéséhez. A tantárgy felvétel során viszont elgondolkodtam, hogy a meglévő tanulástechnikai tudásom elegendő-e a friss tudás megszerzéséhez. Hiszen tíz évvel ezelőtt más élethelyzetben voltam. Más jellegű volt a képzés. A munkám is más volt. Nem beszélve az időbeosztásomról. Az egyetem mellett több más elfoglaltságom is van, amit semmiképpen nem szerettem volna feladni.

 

 

  • Úgy gondolom, hogy ez a kurzus hasznos lehet minden diák számára, és hasonlóan kellene oktatni a tanulási szokások kialakításának fontosságát már általános iskolában is. Bár nekem nem voltak nagy problémáim a tanulással, mégis hasznos volt számomra a kurzus, úgy érzem, pár dologban máris hatékonyabban járok el, mint korábban.

 

 

  • Nagyon hasznosnak találtam a kurzust. Véleményem szerint sem az általános, sem a középiskolában nem nagyon fordítanak gondot a tanárok arra, hogy a tananyag elsajátításához legjobb jegyzetelési technikákkal, tanulási módszerekkel megismertessék a diákokat. (Bár nem tudom, hogy ez egyáltalán egy pedagógus feladatkörébe tartozik-e.) Az egyetemen sem volt még olyan kurzusom (kivéve természetesen ezt), ahol ilyen jellegű segítséget kaptam volna. Nagyon örültem, hogy nem egy-két, hanem valóban számos módszer közül válogathattam, hogy megtaláljam a nekem megfelelőket. Remélem, hogy a vizsgák előtti stresszt, szorongást is hamarosan jól fogom tudni már kezelni.

Folytatjuk a visszajelzések közlését!