Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokFebruárban ismét felvehető lesz a Hatékony tanulás I.

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések első részletét olvashatjátok...

2020. december 10.

Kedves Hallgató,


Hamarosan (2021. február első hetében) ismét lehetőséged nyílik szabadon választható kurzusok felvételére.

Az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ kurzusai minden esetben a tanulási képesség fejlesztését célozzák. Közülük a Hatékony tanulás I. e-learning kurzus önállóan végezhető, online kurzus, amely tanulási kompetenciákat komplexen támogató program.


Jó szívvel ajánljuk a felvételét további tanulmányaid megkönnyítéséhez.

 

Az alábbi visszajelzéseket a kurzust 2020 őszén elvégzett hallgatóink tollából olvashatjátok, a teljesség igénye nélkül.

A következő napokban folyamatosan jelenítünk meg újabb és újabb visszajelzéseket!


  • Nagyon tetszett a kurzus. Eleinte nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenről szó lesz majd. Csak azt sajnálom, hogy nem vettem részt már régebben ezen a kurzuson. Úgy érzem most motiváltabb vagyok, sőt most vagyok először igazán motivált abban, hogy fejlesszem a tanulási képességeim amik idáig borzasztóak voltak. Van egy 6. utolsó alkalmas vizsgám amit meg kell csinálnom mindenképp, különben kisorolnak az egyetem hallgatói közül. Nagyon szeretném sikeresen letudni és fejleszteni addigis a tanulási képességeim a kurzusban elhangzottak és leírtak alapján. Szeretnék részt venni a másik kurzuson is, ami ennek a folytatása.

 

  • Amikor belevágtam ebbe a kurzusba, azt gondoltam, pár jó tanács nekem is elkelhet. Utólag rá kellett jönnöm, hogy nem csak hogy hasznosak, de nagyon is rájuk voltam szorulva, és nagyon sokan vannak még „odakint”, akik azt gondolják, nincs szükségük ilyen jellegű tanításra, miközben „vegetálnak”. Ez a kurzus kincset ér. Természetesen minden technikát és fejlesztő gyakorlatot sokkal jobban el kell mélyítsek, hogy természetessé és a mindennapjaim részévé váljanak, és biztos sok van még hátra a tökéletesítéshez, és persze rajta vagyok, de ahogy az utolsó videóban is elhangzott, ennyi idő alatt ez nem olyan könnyű feladat. Köszönöm.

 

  • Megszerettem tanulni, nem gondoltam, hogy a kurzus ennyire sikeres lesz ezen a téren, de az olvasólecke kezdeti pontjai is motivációt adtak ahhoz, hogy „hatékonyabban tanuljak” , mármint a nekem megfelelő ütemben és módon apránként észrevettem a változásokat, és azt vettem észre, hogy már az adott anyagot nem félve veszem elő, hogy „úristen nekem ez nem megy majd úgyse”, hanem magabiztossággal.

 

 

  • A kurzus elvégzésével olyan alapvető módszereket ismerhettem meg, amivel nem csak hatékonyabban és eredményesebben tanulhatunk, hanem a motiváció növelése és szorongás csökkentése is megvalósul. A tudatosság elengedhetetlen része a tanulási folyamatnak, ezért a tudatos időbeosztás, tanulási technikák alkalmazása, a figyelem és koncentráció fenntartása alapvető fontosságú. A kurzus során nagyon hasznos technikákat és tanulásmódszertani alapokat ismertem meg, mindenkinek ajánlani tudom a kurzust!

Folytatjuk a visszajelzések közlését!