Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokFelvételi összpontszám az E-felvételiben

Ha a jelentkezők meg szeretnék nézni az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit, akkor az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk.

2018. július 12.

A jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza:

  • alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba);
  • mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.


A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a Mindent megmutat link segítségével pedig egy kattintással jeleníthető meg az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete. A táblázat felett, a Pontszámítás indoka sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény.


Miért van 0 pontom?

Ha valamelyik jelentkezési helyén 0 pontot lát a Pontszám oszlopban a felvételiző, annak több oka is lehet:

  • még nincs feldolgozva az érettségi eredménye, ennek hiányában ugyanis nem számítható neki pontszám,
  • nem sikerült az adott jelentkezési helyén az alkalmassági vizsgája,
  • az adott jelentkezési helyén számított pontszáma nem éri el a jogszabályi minimumpontszámot,
  • valamely egyéb feltételt (pl. végzettség igazolása, szükséges érettségi követelmény teljesítése vagy emelt szintű kötelezettség) nem teljesített,
  • a felsőoktatási intézmény még nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba (pl. vizsgaeredmény, oklevél alapján számított pontszám stb.).

A 2018-as felvételi ponthatárait 2018. július 25-én húzzák majd meg, vagyis aznap este 8 órakor kiderül, bekerültetek-e a kiválasztott felsőoktatási intézménybe. Szegeden is lesz Pont Ott Parti, részletek hamarosan!

2018.07.12.
forrás: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/osszpontszam_efelveteli_18A