Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokHogyan készüljünk stresszmentesen a családi karácsonyra?

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor a hétköznapi idő megáll egy rövid időszakra, és valami egészen más lép be az életünkbe: az ünnep, a csoda, amikor bármi megtörténhet. Az időről időre visszatérő, és az egyedi, életfordulókhoz kapcsolódó ünnepeink egyaránt alapvető fontosságúak abban, hogy megőrizzük lelki egészségünket, minél teljesebben megéljük életünket, és megpihenjünk Isten szeretetében és békéjében, majd feltöltődve térjünk vissza az idő mindennapi menetébe. Igen ám, de gyakran nem könnyű időt szánni az előkészületekre, nehéz lehet a családtagok egységét és örömét megteremteni, különösen úgy, hogy saját magunk is megélhessük az ünnep kitüntetett perceit. Mindezeken a területeken ötleteket kaphatunk a sokszáz éves hagyományokból és a modern szervezési elméletekből egyaránt.

2021. november 19.


Időpont: 2021. november 23. kedd 18.00
Helyszín: Katolikus Ház (Szeged, Dugonics tér 12.) - a programon a maszk viselése kötelező!
Előadó: Dyekiss Virág

Az előadó Dyekiss Virág, hétgyermekes édesanya, a néprajz-tudományok doktora, A Szív jezsuita magazin rendszeres szerzője, dúla. Az ELTE-BTK magyar, finnugor és néprajz szakjait végezte el. Néprajzkutatóként az ELKH Néprajztudományi Intézetében dolgozott, doktori disszertációját egy kisebb szibériai népcsoport, a nganaszanok mitológiájáról írta.
2003 óta A Szív munkatársa, írásaiban a népi hagyomány és a gyermeknevelés, családi élet témái jelennek meg. Dúlaként 2014 óta kísér szüléseket, várandós és gyermekágyas anyákról gondoskodik. Férjével, Dyekiss Emil Gergellyel eddig hét gyermekük született, Rózsa, Gábor, Ibolya, Tibor, Mátyás, Árnika és Alma Virág.

forrás: https://csaladegyetem.hu/novemberi-programunk/