Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokIngyen letölthető prevenciós filmek

A Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy új szolgáltatásként megnyitja a szakemberek és a közjó számára az iskolai drogprevenciós és bűnmegelőző, életvédő, valamint a kisgyermekkori módszertani filmjeit felhasználásra. Az iskolai neveléshez készült drogprevenciós filmeket kiválóan használhatják pedagógusok, nevelők, védőnők, gyermekotthonok, és gyermekjóléti szolgálatok szakemberei. A kisgyermekkori módszertani filmeket pedig bölcsődei és óvodai nevelők hasznosíthatják munkájukhoz. Fontos, hogy a filmek feldolgozásához útmutatót érhető el a honlapon!

2021. március 25.

Ízelítő a témákból:

- Prevenciós film az oktatási intézményekben történő bántalmazások megelőzésére. - MIÉRT? címmel

- Szemtől szembe címmel: A film témakörei: számítógép függőség, disco drog, kirekesztettség, a társadalomba való visszailleszkedés.

- Fény és árnyék címmel: A film témakörei: halucinációk, félelmek, függőség, magány, feladás vagy kűzdés.
1. rész: Dream dose/Álom adag
2. rész: The circle closes/A kör bezárul
3. rész: Last chance/Utolsó esély

- A megtört varázs - Az első magyar életvédő film, mely véleményeket és tényeket mutat be a megszületés előtti életről, annak kiolthatóságáról. Felhívja a figyelmet az abortusz testet-lelket károsító hatására, szövődményeire, és érzékeltetni kívánja a születendő emberi személy és az anyaság mérhetetlen értékét.A teljes filmek nagy felbontásban INGYEN letölthetők az alapítvány honlapjáról: https://www.forrasvideo.hu/oktato/