Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokLegyél Te is kortárssegítő!

Csatlakozz az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ önkéntes kortárssegítő csapatához és segíts veled egykorú társaidnak.

2015. április 01.

kortarssegitoA kortárssegítők olyan szakmailag képzett fiatalok, akik összekötő kapcsolatot jelentenek a diákok és a professzionális tanácsadók között. Legfontosabb feladatuk figyelni, és kapcsolatba lépni kortársaikkal, lényeges információkat közvetíteni feléjük, például: drog-prevenció, pályaorientáció, egyetemi témákban.


Ehhez az önkéntes munkához fontos, hogy légy: nyitott, empatikus, jó kommunikációs képességgel megáldott, lelkiismeretes, terhelhető és csapatjátékos. Az önkéntesség hetente kb. 5-6 óra szabadidődet veszi igénybe. (a vállalt feladatok mentén alakul rugalmasan.)

 
Amit mi kínálunk:

30 órás tréning rendszerű fejlesztés önismeret, kommunikáció és mentálhigiénés ismeretek témában. Az EÉTK önkénteseként részt vehetsz a közösség szervezésben, személyes segítésnyújtásban és minden olyan nagyobb rendezvényen, például SZIN, EFOTT, ahol képviselteti magát a szervezet.

 

Ha szívesen lennél tagja az EÉTK kortárssegítő csapatának, jelentkezz a dcentrum@stud.u-szeged.hu email címen EHA azonosítóddal és motivációs levéllel.

Jelentkezési határidő: 2015. április 15. szerda 12.00 óra

 

A részletes felhívás itt olvasható.

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kortárssegítő csoportjáról itt találsz további információkat.