Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokÖsztöndíj felhívás fogyatékossággal élő hallgatók számára

2015. július 24. és augusztus 16. között pályázhatnak a felsőoktatási intézmények fogyatékossággal élő hallgatói a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjára.

2015. július 23.

A program célja a szakmailag elhivatott, munkatapasztalattal nem rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatók ösztöndíj támogatással megvalósuló szakirányú munkatapasztalat szerzésének biztosítása. A felvételt nyert ösztöndíjas egy minisztériumnál folytatott munkavégzésének időtartama 3 hónap, várható kezdete 2015. szeptember 14.

A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

Az ösztöndíj összege havonta 50 000 Forint három hónapon keresztül.


Pályázatot adhat be minden olyan magyar állampolgár, aki felsőfokú tanulmányaival összefüggésben legalább 4 lezárt félévvel és aktív hallgatói jogviszony rendelkezik, valamint a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 79/2006. (IV. 5.) Korm. rendelet 19. §-ában foglalt szakvéleménnyel bír a fogyatékosság igazolásához.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

A pályázatról további információ a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja weboldalon található.