Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokParaSzuperSztár, a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutatója 2014.

Hazánk egyik legnagyobb és legrégebbi civil szervezete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) 2014-ben kulturális tehetségkutató versenyt indít a fogyatékkal élő emberek számára.

2014. április 02.

para_plakat


A ParaSzuperSztár célja, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig még nem tudták megmutatni magukat a szélesebb nyilvánosságnak, és a tehetségkutató folytatásaként egy tehetséggondozó program keretében segítse őket kulturális, művészeti pályájuk elindításában és kiteljesedésében. A rendezvény ötletgazdái Farkas Bálint színművész, Bálint Emese színész, énekes, harmonika művész, Monspart Sarolta világbajnok tájfutó.

Kik nevezhetnek?
Bármely, magyarországi fogyatékossággal élő személy vagy csoport, a fogyatékosság típusától és életkortól függetlenül. A csoport maximum 10 főből állhat.

Van-e nevezési díj?
Nincs nevezési díj.

Hogyan nevezhet?
Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével és e-mailben vagy postán történő visszaküldésével lehet. A jelentkezéseket e-mailben a paraszupersztar@meosz.hu e-mail címre, vagy postán a MEOSZ, 1032 Budapest, San Marco utca 76 címre lehet küldeni. Jelentkezési határidő 2014. május 20. A nem a kiírásnak megfelelően beküldött, vagy határidő után beküldött jelentkezéseket nem vesszük figyelembe.

A verseny kategóriái:
1. Előadó-művészet
2. Alkotóművészet

Mindkét kategóriában külön nevezési lapon és feltételekkel lehet nevezni.Részletes kiírás


Előadó-művészet

Ebben a kategóriában – a jelentkezések területi megoszlásától függően – területi, regionális elődöntőket szervezünk. Ezek helyéről, időpontjáról a jelentkezések lezárulta után értesítjük a részvevőket.

A versenyre jelentkezőknek az előadandó produkcióról vagy korábbi, hasonló jellegű produkcióikról a jelentkezéssel egyidejűleg kép- vagy hangfelvételt kell beküldeniük internetes linken, CD-n vagy DVD-n, vagy e-mailben csatolmányként (a csatolmány mérete nem haladhatja meg a 100 MB-t). Azok a jelentkezők, akik nem tudják előzetesen bemutatni ily módon a portfóliójukat, a jelentkezési lapon ezt jelezzék, és a szervezők felveszik velük a kapcsolatot. A hangban vagy videón történő bemutatkozáshoz nem szükséges professzionális felvétel.

A zsűri a beérkező produkciókat előszűri, a beküldött anyagok alapján kiválasztja azokat, akiket a területi döntőkre behív. A versenyre való jelentkezés tehát nem jelent automatikus részvételt a területi elődöntőkön.


eloadomuveszeti kategoriak


alkotomuveszeti_kategoriak

alkotomuveszeti kategoriak2

Szabályzat

1. Valamennyi jelentkező a jelentkezés beküldésével tudomásul veszi, hogy adatait rögzítik és nyilvántartják.

2. A jelentkezők tudomásul veszik, hogy területi elődöntőkön, az országos döntőn, az ezekhez kapcsolódó rendezvényeken fotók és videó-, valamint hangfelvételek készülnek róluk. E feltételek engedélyezési, sugárzási és szerzői jogát a MEOSZ birtokolja és adja tovább.

3. Az alkotó művészi pályázat jelentkezői a jelentkezéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelentkezésben foglalt műveiket a MEOSZ nyilvánosságra hozza, megjelenítse, non-profit publikációkban közreadja, promóciós anyagokban szerepeltesse, időbeni és minden egyéb korlátozás nélkül használja, kiállításokon szerepeltesse. E feltétel tudomásul vétele nem jelenti a szerző szerzői jogainak, valamint az alkotáshoz fűződő tulajdonjogának átadását, illetve korlátozását. Az alkotóművészeti pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek, emberábrázolások nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őt terheli. A pályázat kiírói és lebonyolítói személyiségi és szerzői jogi kérdésekben jogi felelősséget nem vállalnak.

4. Az elődöntők és döntők zsűrijét a MEOSZ elnöke kéri fel. A zsűrik döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

5. A kiállítások és rendezvények színvonalas megrendezésének feltételeit kiírók biztosítják. Ebben benne foglaltatik a résztvevők lehető legnagyobb mértékű akadálymentességi feltételeinek biztosítása, a beküldött alkotások vagyonvédelmének biztosítása.

6. A rendezők fenntartják maguknak a jogot, hogy amennyiben úgy látják, egy-egy produkció szakmai vagy fizikai segítségre szorul, azt külön megadhassák. Ez természetesen csak a fogyatékosságból eredő hátrányok leküzdésére szorítkozhat, nem a produkció vagy a műalkotás művészi színvonalának emelésére.

7. A rendezők fenntartják maguknak a jogot arra, hogy a beérkező jelentkezések függvényében egyes kategóriákat töröljenek, vagy új kategóriákat hozzanak létre.

8. A jelentkezési lapot alá kell írni, kivéve, ha e-mailen küldi be a jelentkező, ebben az esetben elegendő a név feltüntetése, de az is jó megoldás, ha a kinyomtatott, kézzel aláírt jelentkezési lapot beszkennelés után e-mailen beküldi.

9. Egy jelentkező vagy egy csoport legfeljebb két alkategóriában: egy előadó-művészeti és egy alkotóművészeti alkategóriában jelentkezhet, ilyen esetben két jelentkezési lapot kell kitölteni.

10. A jelentkezéseket csak akkor tudjuk elfogadni, ha a jelentkezési lap szabályszerűen van kitöltve és a jelentkező a kiírás szabályainak megfelelően portfóliót is küld. Amennyiben ezt valamilyen okból nem tudja megtenni, jelezze a jelentkezési lapon, hogy ebben segítséget kér. Hiánypótlásra a jelentkezés során legfeljebb két alkalommal van lehetőség, azoknak a jelentkezését, akik ezen feltételek mellett sem teljesítik a jelentkezési előírásokat, nem fogadjuk el.


Díjazás
Az előadó-művészi és alkotóművészi pályázatok összedíjazására 1 millió forint áll rendelkezésre. A díjak mértékét, kiadását a zsűri határozza meg.

 

A lebonyolítás várható időpontjai
Jelentkezési határidő: 2014. május 20.
Előzsűrizés, területi döntők: 2014. május 21. – október
Döntő: 2014. december 5.
Kiállítások, antológia megjelentetés, a nyertes produkciók és alkotások bemutatása, promóciója: 2014. december 5. - 2015. június 30.

 

2014. március 27.

Dr. Hegedűs Lajos,

a MEOSZ elnökeA pályázat kiírása letölthető innen.


Jelentkezési lap alkotóművészeti kategóriában.Jelenetkezési lap előadóművészeti kategóriában.