Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokSZTE 100: Egy hónapja mozdul együtt az egyetem

Mérföldkőhöz érkezett az „SZTE 100”. Pontosan egy hónappal ezelőtt startolt el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, alumni tagjai és dolgozói között meghirdetett kihívásl. A lelkesedés töretlen, hétről-hétre egyre többen vesznek részt az SZTE Sportközpont és Sportiroda által indított kilométergyűjtő akcióban, melyhez az Alma Mater társszervezőként csatlakozott.
2021. május 14.

Az SZTE 100 verseny legfontosabb célja, hogy közös, lehetőleg a természetben végzett mozgásra ösztönözze az SZTE polgárait három sportágban: ezek a futás, kerékpározás és túrázás. Az alumni és dolgozói versenyben külön kategóriaként a családi túrázás is szerepel, ezzel ösztönözve a közös élmények gyűjtését a tavaszias idő beköszöntével.


A centenáriumi évhez kapcsolódóan a verseny idei egyik célkitűzése, hogy a résztvevők az egyes sportágakban elérjék vagy meghaladják a 100 kilométeres távot. Eddig több, mint 40 fő teljesítette a 100 kilométeres futás kihívását, összegyetemi szinten pedig már közel 30 000 kilométer gyűlt össze a három kategóriát tekintve.

Az SZTE 100 hallgatóknak szóló versenye május 23-án ér véget, addig azonban még bárki csatlakozhat. A megtett kilométerek 2021. április 7-től kezdődően, visszamenőleg is feltölthetők az SZTE 100 CooSpace színtérre.


Az elmúlt időszakban számos hallgató önkéntesként vett részt a járvány elleni védekezésben.

Sokan vállalták ezt a nehéz feladatot a tanulmányaik és egyéb elfoglaltságaik mellett. Ezt szeretné megköszönni az SZTE Sportközpont és Sportiroda azzal, hogy számukra új kategóriát hirdet, ezzel is elismerve és díjazva azokat az önkéntes hallgatókat, akik a kötelezettségeiken felül még a saját egészségükre is figyelnek, rendszeresen sportolnak. Az új kategóriával kapcsolatos információk ide kattintva érhetőek el.


Az alumni- és dolgozói verseny, két részre tagolódik: bár a 100 kilométeres gyűjtés május 23-án lezárul, ezután még egy hónapig, június 23-ig a karok és egységek közti versenyben mérettethetik meg magukat a résztvevők. A verseny első részében gyűjtött kilométerek is beleszámítanak a karok és egységek közötti vetélkedésbe, így még ha valaki kevesebb kilométert is ér el a kitűzött 100-nál, akkor is támogatja az általa képviselt kar vagy egység végső eredményeit.


Hallgatóként, alumnusként vagy dolgozóként is érdemes részt venni az SZTE 100-on, ugyanis nem csupán a legjobban teljesítő versenyzők, de sorsolás által a legszerencsésebbek is díjazásban részesülnek majd.

 

A versennyel kapcsolatos összes információ és friss hírek megtalálhatóak az SZTE 100 Facebook eseményében, illetve a Sportközpont honlapján.

forrás: SZTEinfo