Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokTudnivalók a személyes tanácsadásról az őszi félévben

Rövid összefoglalónk arról, hogyan is alakul a 2021/2022. tanév során az életvezetési tanácsadásainkra való jelentkezés folyamata.

2021. augusztus 24.

Kedves Hallgatók!


A bejelentkezés továbbra is e-maiben történik az alábbi címen lehet időpontot kérni: tanacsado@szte.hu

Bejelentkezni akkor érdemes, amikor már megvan az órarend és biztosan látja a hallgató milyen idősávokban tudja vállalni a tanácsadást, tehát mikor ér rá erre az önismereti munkára.


Mivel az 5 alkalmas ingyenes tanácsadást csak SZTE hallgató veheti igénybe, ezért a bejelentkező levélben a NEPTUN azonosítóját kérem küldje el, valamint 2-3 mondatban azt a nehézséget, amivel foglalkozni szeretne szakember vezetésével. Érdemes és hasznos egy célt is megfogalmazni, hogy kiderüljön hová is szeretne eljutni az 5 alkalom után a folyamat végén.


A tanácsadások négyszemközt zajlanak, heti ritmusban, a szakembert szigorú titoktartás köti, semmilyen információ az ott elhangzottakról nem kerül ki.


Kérem a válaszlevelünkben megírt időpontra és a Központ szabályaira, kereteire figyeljenek.


Végül a LEGFONTOSABB tudnivaló: mivel igen gyakran várólista alakul ki, ezért egy pillanatig sem érdemes tologatni a bejelentkezést. Minél hamarabb jelentkezik hozzánk a hallgató, annál nagyobb eséllyel indulhat el korábban a tanácsadása. Tudjuk mennyire nehéz döntés olykor egy ilyen lépést megtenni, mégis arra bátorítunk mindenkit, hogy amint úgy érzi szüksége volna egy beszélgetésre pszichológussal, jelentkezzen be hozzánk. Igyekszünk minden helyzetre megoldást találni.


Sikeres félévet kívánunk!

SZTE-EÉTK