Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokHasznos tudnivalók Központunk szolgáltatásairól a 2016/2017 tanévben

Első éveseknek különösen ajánlott olvasmány! Szolgáltatásainkról kaphatsz rövid összefoglalót: személyes tanácsadás, online tanácsadás, tréningek. Egyúttal az esélyegyenlőséggel összefüggő lehetőségekről is olvashatsz.

2016. augusztus 03.

SZEMÉLYES TANÁCSADÁS:

Gyere el hozzánk, ha önismereti kérdéseidre, kapcsolataidban felmerülő problémáidra, tanulási nehézségeidre keresel megoldást!

Pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek segítségét veheted igénybe előzetes bejelentkezés alapján. A tanácsadás 5 alkalmas, alkalmanként 45 perces és a szakemberrel négyszemközt történik, akit maximális titoktartás kötelez. Hallgatóink körében nagyon népszerű szolgáltatás. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert komoly várakozási idő is kialakulhat a félév során. Jelentkezni, időpontot- és bővebb tájékoztatást kérni az alábbi e-mail címen lehet:

dcentrum@stud.u-szeged.hu


ONLINE TANÁCSADÁS:

Az e-mailen keresztül történő tanácsadás elsődleges célja lehetőséget biztosítani arra, hogy a problémáidat írásban megfogalmazhasd, megoszthasd és annak érzelmi vonatkozásaira visszajelzést kaphass külső szemlélőtől.

online_pszich_tanacsadas
Az online tanácsadás elérhetősége: leleknavigator.hu/online-tanacsadas

A honlapról elküldött e-mail-eket képzett szakember fogadja, akihez bármilyen lelki/életvezetési problémával fordulhatsz (pl.: párkapcsolati, családi, tanulmányokhoz fűződő, továbbtanulási kérdések).

A szolgáltatásról hátteréről bővebben ide kattintva is olvashatsz.


TRÉNINGEK:

Figyeld folyamatosan frissülő honlapjainkat, ahol mindig értesülhetsz az aktuális tréningjeinkről! Személyiségfejlesztés, zsonglőrködés, stresszoldás, tanulás-módszertan tréningek várnak. Az igen színes paletta célja, hogy minden hallgató megtalálja a módját a komplex képességfejlesztésnek, ezzel is segítve az egyetemi évek alatti teljesebb kibontakozást.


ESÉLYEGYENLŐSÉG


Hogyan regisztrálhatsz speciális képzési igényű (fogyatékossággal élő) hallgatóként:
modulo / Életvezetési Tanácsadó Központ beadási hely / sajátos képzési igényű hallgatók regisztrációs űrlapja
Határidő: 2016. október 10.


SanszMi az, amit a regisztráció nyújt? Esélyt, amit mi úgy hívunk, sansz.
A SANSZ egy támogató program, amely hozzájárul ahhoz, hogy a speciális képzési igényű hallgatók egyetemi polgárként teljes életet élhessenek a Szegedi Tudományegyetemen. A SANSZ támogató programot az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ hívta életre és működteti. Irodánkban tájékozódhatsz az aktuális kedvezményekről, juttatásokról. Segítséget kaphatsz tanulmányi ügyeid intézésében. Számos szolgáltatást és közösségi programot is kínálunk.

További információ: www.sansz.hu és szte.eselyiroda@sansz.hu


Diszlexia? Használd ki az erősségeid és fejlődj tovább!

Tanulási zavarral küzdő hallgatóként egyedülálló, tanulási hatékonyságot növelő és sikerélménytnyújtó tréningeken vehetsz részt.


„Hatékony tanulás felsőfokon” tréning


A tanulásmódszertan tréning célja a diákok tanuláshoz való viszonyának tudatosítása és pozitív irányúmegváltoztatása, tanulási szokásaik formálása, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességeikfejlesztése, saját hatékony tanulási módszereik kialakítása. A tréningen azonosíthatod saját tanulásistílusod, és megismerheted azokat a stratégiákat, amelyek leginkább segíthetnek a hatékonyabbtanulásban. A tréning segít tudatosítani a nehézségeidet és felismerni az erősségeidet.

Időpontok:

1. csoport: 2016. augusztus 25-26. 9-17h-ig (két teljes nap)

2. csoport: 2016. szeptember 15, 16, 22, 23. 12-16h-ig (négy délután)


Zsonglőr-eszközös képességfejlesztő kurzus


A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként az SZTE hirdetett zsonglőrködést kurzusként a speciális képzési igényű hallgatók számára. A különleges mozgásforma fejleszti az egyensúlyrendszert, a két agyfélteke összehangolt működését, javítja a koncentrációs képességet. Rendszeres gyakorlással fejlődik a vizuális feldolgozás, a mozgásirányítás, a ritmusérzék, javul a koncentrációs képesség. Emellett a részképesség-zavaros emberek önbizalma is megnövekszik az eszközhasználat közben elért sikerélmények hatására. A képzési tematikának megfelelően a hallgatóköt zsonglőr eszközzel ismerkednek meg a kurzus során: zsonglőrtányér, zsonglőrlabda, poi, virágbot és diaboló. A kurzusról további információkat az alábbi elérhetőségeinken kérj!

További információ: www.sansz.hu és szte.eselyiroda@sansz.hu

 


Szolgáltatásaink SZTE aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók számára térítésmentesek, igénybevételük előzetes bejelentkezés alapján történik!

Eletvezetesi_Tanacsado_Kozpont_szolgaltatasok