Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokAktualitások
2020. november 23.

Várunk Téged az első SZTE Online Karrier Napokra!

A Karrier Napok online formában kerül megrendezésre. Így kényelmesen, akár otthonról léphetsz kapcsolatba a cégképviselőkkel.

2020. november 24-26. között 10:00-től 17:00-ig várnak téged az állást kínáló cégek ajánlatai a CooSpace-en az SZTE Online Karrier Napok színtérben.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, a miniszterelnök 2020. november 9-i döntésére figyelemmel – a hallgatók személyes biztonságát szem előtt tartva – a Szegedi Tudományegyetem rektora 2020. november 11-14. napjára rektori (oktatási) szünetet rendelt el.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Tanácsadásainkat folytatjuk az ONLINE térben!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Hallásérültek számára írótolmács szolgáltatást biztosítunk a konferencia idején.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. szeptember 29.

Ide kattintva tekinthető meg a szakmai konferencia részletes programja

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. szeptember 28.

“Sansz” konferenciát tartunk, melynek célja a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatóit támogató programjaink bemutatása minden érdeklődőnek, különösen az ország többi felsőoktatási egyetemein dolgozó illetékes szakemberei számára.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ a mindennapi munkavégzés támogatásához keres - Irodai asszisztens - munkatársat, heti 12 órában. Jelentkezési határidő: július 15. szerda 12:00 óra

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. augusztus 19.

Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.

30 órás, 30 kreditpontos akkreditált program pedagógusok részére

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. június 18.

Pszichológusaink a vizsgaidőszak során és a nyáron is fogadják azon SZTE hallgatókat, akik úgy érzik életükben olyan elakadáshoz értek, melyhez szükséges szakembert bevonni. Vagy csak egyszerűen úgy érzik nem elég már a barátok meghallgatása. Jelentkezés ...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A vizsgaidőszakban sem vagytok egyedül. Pszichológusaink online, videotelefonálás formájában meghallgatnak. Fogadjátok szeretettel Sebő Tamás szakemberünkkel készült interjút a témával kapcsolatban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna - tanácsadó szakpszichológus az interjúban az alábbi témakörben fejti ki véleményét: A digitális távoktatás egy légtérbe kényszerítette a családokat: milyen konfliktusok alakulhatnak ki ilyenkor a szülők és a gyerek között? Hogyan érdemes készülni ezekre? Mit tegyenek a szülők azért, hogy a kettejük közötti konfliktusokat kezelni tudják, miként érdemes kereteket alkotni a maguk és a gyerek számára, hogy ne essen szét az életük?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

„A stressz egyáltalán nem káros, önmagában nagyon is életszerű” – mondja Varga Katalin, az ELTE-PPK Affektív Pszichológia Tanszékének vezetője. Az MTA doktora szerint azonban a stressz mellé mindenképpen fontos, hogy legyenek olyan időszakok is, amikor biztonságban vagyunk, megnyugszunk, és teljesen átadjuk magunkat a pihenésnek. Erre a feltöltődésre nyújtanak lehetőséget azok a hanganyagok, amelyeket nemrég tettek közzé a nagyközönség számára a Magyar Hipnózis Egyesület honlapján.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. április 30.

Gábor Edina, egészségfejlesztő szakpszichológus tanít számunkra egy hétköznapi meditációs technikát az alábbi videóban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az osztrák pszichológusok szakmai szövetségének (BÖP – Professional Austrian Association of Psychologists) magyar nyelvű összeállítása

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Mit gondol a kialakult helyzetről egy környezetpszichológus?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Minden SZTE hallgató számára továbbra is biztosítjuk az 5 alkalmas pszichológiai tanácsadást az online térben.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. március 28.

A hatékony tanulás körüljárása TÁVOKTATÁS idején:

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2020. február 8.

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal (Szeged Dugonics tér 13.)

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. december 16.

Tudnivalók a Központ elérhetőségéről az ünnepi időszakban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Kortárssegítőink szerettek várnak dec. 09-én!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Novemberben és decemberben is gőz erővel zajlanak egyetemünk kihelyezett nyílt napjai. Ha nem tudsz jelen lenni Szegeden a Központi Nyílt Napon, fusd át a listát, mert lehet a Te városodba is ellátogatunk! Ha lemaradtál a novemberi Nyílt Napunkról semmi baj, februárban lesz alkalmad még regisztrálni és eljönni az SZTE-re.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

12 órás önismereti csoport 4 alkalommal csütörtöki napokon. Az első találkozás november 14-én kezdődik 18.00 órakor.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szakemberünk Dr. Sarungi Emőke gyermek- és felnőttpszichiáter, gyászfeldolgozás specialista előadása megtekinthető a Katolikus Házban nov. 05-én, kedden 18:00 órától.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A 2019. október 8-i SZTE Őszi Állásbörzén Köznpontunk is jelen volt, kortárssegítő csapatunkkal!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ingyenes kapcsolati fókuszú önismereti csoport indul Szegeden, csütörtökönként a Forráspont szervezésében!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat és interaktív játékok várják a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között. Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az idei gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban, amellyel olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatás tananyagain.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A pótfelvételire – akárcsak az előző években – csak azok jelentkezhetnek, akik idén nem felvételiztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egy szakra sem kerültek be.

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételire, a ponthatárokat augusztus 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. július 12.

Központunk nyári nyitvatartásáról fontos információk!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. június 28.

Neked is ismerős az az ördögi kör, ami szerint a legtöbb állásajánlat elvárja a munkahelyi tapasztalatot rögtön a diploma megszerzése után? Na de hogy?
Készülj fel a munkaerőpiac elvárásaira, vegyél részt az alternatív gyakornoki programban és tüntesd fel az önéletrajzodban a tapasztalataidat!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Hamarosan véget érnek a középszintű szóbeli vizsgák is. Ha már nagyban számolgatjátok a pontjaitokat, akkor most adunk egy kis segítséget a kalkuláláshoz.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. június 24.

Így győzzük le a felettünk tornyosuló, régóta kísértő feladatokat!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Május 9-én megtartottuk a 4. FETA Café műhelykonferenciánkat, amelynek témája az interkulturális és online tanácsadás volt, szervezője pedig az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Időpont: 2019. május 9. csütörtök 11:00-16:00

Helyszín: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. - SZTE Rektori Hivatal fsz. 5-ös terem

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2019. április 11-én SANSZ Konferenciát tartottunk a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. Konferenciánk célja volt a Szegedi Tudományegyetemen működő speciális képzési igényű hallgatókat támogató szolgáltatások bemutatásán túl a felvételi előtt álló sajátos nevelési igényű tanulók és a velük dolgozó gyógypedagógusok, pedagógusok, iskolapszichológusok elérése. A közös gondolkodás elindításával nem csupán olyan ötleteket szerettünk volna bemutatni, amelyet az SNI diákokkal dolgozó szakemberek, pedagógusok hasznosíthatnak mindennapi munkájuk során, hanem magukat az érintett (SNI) tanulókat is szerettük volna megerősíteni és bátorítani a továbbtanulásban, a felsőoktatásban való részvételre.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2019. április 11-én SANSZ Konferenciát szervezünk, melynek célja a Szegedi Tudományegyetemen működő Speciális Képzési Igényű Hallgatókat támogató SANSZ program szolgáltatásainak bemutatása, valamint olyan módszerek ismertetése, közös gondolkodás elindítása, amelyet az érintett hallgatókkal dolgozó oktatók és a felvételi előtt álló sajátos nevelési igényű (SNI) tanulókkal érintkező szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, iskolapszichológusok mindennapi munkájukba beépíthetnek.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Több, mint 60 kiállító érkezik a március 12-i SZTE Tavaszi Állásbörzére. Az egyéni és csoportos képzések mellett stílustanácsadás, interjú szimuláció, grafológiai elemzés és CV fotózás is várja a résztvevőket. Valamint az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szolgáltatásairól is részletes információk megtudhatók.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. december 01.

Összefoglaljuk főbb decemberi eseményeinket.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

SZTE Oktatóknak szóló programunk!

Szeretné speciális képzési igényű (atipikus) hallgatóit könnyedebben és eredményesebben tanítani? Feltűnik Önnek, ha egy-egy jó képességű diákja várakozáson alul teljesít? Talán tudja is az anyagot, de a számonkérő feladatai befejezetlenek, gyakran nem is a feltett kérdésekre válaszol…

Gondolt már arra, hogy az ilyen hallgató esetleg diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás? Közel hozzuk a témát tanulási zavarokkal érintett hallgatók bevonásával!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Novemberben gőz erővel zajlanak egyetemünk kihelyezett nyílt napjai. Ha nem tudsz jelen lenni Szegeden a Központi Nyílt Napon, fusd át a listát, mert lehet a Te városodba is ellátogatunk!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

október 18-20. (csütörtök-szombat)

Három napon át középiskolák, főiskolák, egyetemek, képzők, munkáltatók mutatkoznak be az Ifjúsági Házban, ahol az érdeklődők bepillantást nyernek a szakmák megismerésén keresztül a továbbtanulási lehetőségekbe. A családi pályaválasztási napot szombaton idén is az Agórában tartják.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE-n az elsősök 60 százaléka vett részt a felmérésen. A diákok tudása többnyire egyforma szinten van, de a BTK Neveléstudományi Intézetének vezetője szerint egyik kar vezetése sem lehet nyugodt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2018. okt. 01 - nov. 10-ig

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2018. aug. 21-től újra nyitjuk a bejelentkezés lehetőségét!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. július 24.

Szegeden is lesz Pont Ott Parti július 25-én, 17.00 órától, vagyis a felvételi ponthatárhúzás napján. A 2018-as felvételi ponthatárok kihirdetését együtt várhatják a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők a Dugonics téren.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ha a jelentkezők meg szeretnék nézni az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit, akkor az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE Specialistáit.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia Intézete

INTEGRATÍV MENTÁLHIGIÉNÉ
szakirányú továbbképzési szakot indít a 2018/2019. tanévben is.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. március 29.

Hogyan formáljam céllá az álmaimat?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Bihari Viktória blogger tollából szemezgetünk ezen a héten. Kiderül miért is olyan fontos segítséget kérni és miért is olyan nehéz.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Részletes program az Alapítvány a Mentálhigiéné Oktatására és a Diákcentrum Universitas Alapítvány 2018. február 24-i szakmai napjáról és jótékonysági estjéről. Jegyvásárlási tudnivalókkal

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Felvételi előtt állsz? Szeretnél továbbtanulni, de még nem tudod, milyen irányba? Ebben a cikkben néhány szemponttal szeretnénk segíteni abban, hogy jó döntést tudj hozni. Február 3-án, szombaton az SZTE Nyílt Napon minden kérdésedre választ kaphatsz.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Február 3. szombat - 9.00-14.00 között szeretettel vár az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ a Dugonics tér 13. szám alatt az SZTE Rektori Hivatalban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szabadon választható 2 kredites kurzusaink kerültek ismét meghirdetésre a Neptunban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. január 17.

Továbbtanulás előtt állsz? Még nem tudod melyik Nyílt Napra menj el? Akár otthon is szeretnél tájékozódni a lehetőségeidről? Számodra az online tesztünk hasznos lehet. Részletek ...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Pályaorientációd egyik leghasznosabb eleme, ha ellátogatsz a számodra szimpatikus kar nyílt napjára. Januárban több karunk is tart nyílt napot...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2018. január 18-20. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "G" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd jelképünket, a Griffet, ahol első kézből kapsz választ az SZTE-vel kapcsolatos kérdéseidre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetsz részt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Petőfi-telepi Művelődési Házban (Szeged, Szántó K.J. u. 28.) Részletek ...

Indulás ideje: jan. 27. szombat 14.00 óra

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A koncentrikus körök elmélete

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2017. december 19.

Nyitva tartásunk az ünnepi időszakban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Időpont: dec. 06. szerda 15.00 - 18.00 óra Helyszín: TIK Kiállítótér

Részletek...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A neptunban elsősorban tanulási zavarral vagy nehézséggel küzdő hallgatók számára hírdetjük meg idén kurzusainkat. Fontos: a kurzus felvételéhez szükséges motivációs levél csatolása!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A 2017 tavaszi félévben teljesítendő Alternatív Gyakornoki Program kurzushoz tartozó gyakornoki hely vagyunk. Részletes tájékoztató a mellékelt linken tölthető le.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A fellépők és kiállítók olyan segítő szakemberek, akik valamilyen művészeti ágban jártasak.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Olyan önkéntes hallgatók jelentkezését várja az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, akik kedvet és indíttatást éreznek ahhoz, hogy fogyatékossággal élő, mozgás-, látás-, hallássérült vagy autista hallgatótársaik számára egyetemi életvezetési támogatást nyújtsanak. A jelentkezési határidő: november 5.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Első éveseknek különösen ajánlott olvasmány! Szolgáltatásainkról kaphatsz rövid összefoglalót: személyes tanácsadás, online tanácsadás, tréningek. Egyúttal az esélyegyenlőséggel összefüggő lehetőségekről is olvashatsz.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2016. május 06.

Remek lehetőség a hajrá időszakában egy kis kikapcsolódásra. Szeretettel várunk!

Részletekért kattints.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szeretnénk mindazok figyelmét felhívni, akik hozzánk a közeljövőben életvezetési tanácsadásra szeretnének jönni, hogy erre a félévre betelt a jelentkezés lehetősége.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Egyetemi hallgatók számára kedvezményes költségekkel önismereti csoport indul, melynek módszere a pszichodráma.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A tavaszi szemeszterben is meghirdeti eszközös képességfejlesztő tréningjét az Életvezetési Tanácsadó Központ. A zsonglőr eszközös kurzus fejleszti az egyensúlyrendszert, a két agyfélteke összehangolt működését és javítja a koncentrációs képességet.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Nagy népszerűségnek örvendett az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ Eszközös Képességfejlesztő Tréningje, melyet már harmadik alkalommal vehettek fel szabadon választható kurzusként a szegedi egyetemisták. A tréning fejleszti a szenzomotoros rendszer integrációját, az egyensúlyrendszert, a két agyfélteke összehangolt működését, javítja a koncentrációs képességet.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A sikeres vizsgára készülés praktikáit, egyetemi tanulmányai alatt szerzett tapasztalatait és a hatékony időgazdálkodás legfontosabb módszereit foglalja össze Sármási Zoltán, az SZTE BTK hallgatójának Időkalauz című könyve.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ingyenes online tanácsadást nyújt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ. A LélekNavigátor oldal online tanácsadásán bármilyen életvezetési és lelki problémában segítenek a szakemberek. Az online segítségnyújtásról Dr. Szenes Mártát, az Életvezetési Tanácsadó Központ szakmai vezetőjét kérdeztük.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Tanulási technikák, hatékonyabb időráfordítás, sikerélmény, nagyobb önbizalom- ezt nyújtják az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ tanulásmódszertan kurzusai. A csoportos tréningek és az egyéni tanácsadások hasznosságáról Marunák Mária tanulásmódszertan trénert kérdeztük.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szeretnél jobb jegyeket szerezni, könnyebben teljesíteni a vizsgaidőszakot?

Hatékonyabban és kevesebb időráfordítással tanulni? Jelentkezz tanulás-módszertan tréningünkre, ahol Marunák Mária trénertől hasznos tanácsokat és tippeket kapsz a biztos sikerélményért.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2015. július 24. és augusztus 16. között pályázhatnak a felsőoktatási intézmények fogyatékossággal élő hallgatói a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjára.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2015. június 9-én tartotta alprojekt záró találkozóját az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. A sikeres két éves munka során fejlesztették a személyes és online tanácsadást, mentorszolgáltatást alakítottak ki, több esélyegyenlőséggel kapcsolatos rendezvényt és tréninget szerveztek és megújították a sansz.hu honlapot.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ingyenes online tanácsadás szolgáltatást nyújt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. A LélekNavigátor oldal online tanácsadásán különféle életvezetési és lelki problémákban segítenek a szakemberek.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Több mint 200 SZTE-s tehetséget díjaztak a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett ösztöndíjak átadóján 2015. május 27-én a Rektori Hivatal dísztermében. Az ünnepség 28 szegedi hallgató vehette át az SZTE Esélyegyenlőségi ösztöndíjat.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

MBSR (Mindfulness based stress reduction) tréning indul Szegeden 2 napos formában június első felében...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Nem Adom Fel Alapítvány és az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ filmklubot hirdet „Az Élet másképp”címmel. A félév zárásaként, negyedik állomásként 2015. május 12-én 19 órától a Teleki Blanka Kollégiumban a Csajvadászat című filmet vetítjük, majd azt követően közös beszélgetés lesz a filmről.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Nem Adom Fel Alapítvány és az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ filmklubot hirdet „Az Élet másképp”címmel. A minden hónap utolsó keddjén megrendezett filmvetítés harmadik állomásaként 2015. április 28-án 19 órától a Teleki Blanka Kollégiumban a Vaklárma című filmet vetítjük, majd azt követően közös beszélgetés lesz a filmről.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Bár a Központunk nem végez tanácsadásokat a vizsgaidőszakban, nem vagy egyedül! Az alábbi csatornákon továbbra is meghallgatnak. Természetesen továbbra is be lehet jelentkezni hozzánk, de leghamarabb 2015. szeptember elején tudunk időpontot adni. Ehhez már most célszerű időpontot kérni, így biztosítva azt, hogy az I. félév szorgalmi időszakának legelején szakemberhez kerülhess.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Lazíts Velünk április 22-én az SZTE TIK és Központunk közös programján! Amivel várunk: csocsó, ping-pong, zsonglőrködés, jóga, légzésgyakorlatok, indiai fitnesz tánc, relaxáció, hangfürdő, ingyenes pszichológiai tanácsadás és könyvbemutató!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont, az SZTE Egyetemi
Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága támogatása alapján SZTE Esélyegyenlőségi Talent Ösztöndíjat hirdet.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2015. április 01.

Csatlakozz az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ önkéntes kortárssegítő csapatához és segíts veled egykorú társaidnak.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2015. március 18.

Sok szeretettel várunk Mindenkit Húsvéti Kézműves Foglalkozásunkra!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Nem Adom Fel Alapítvány az autizmus világnapja alkalmából közös Flashmobot

szervez. „Táncolj kékben” szlogennel várják a táncos lábú, bátor jelentkezőket.

Csatlakozz Te is!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szeretnénk megelőzni a vizsgák előtti késői kapkodást és segítséget adni a tanulási hatékonyság növeléséhez, a tanárokkal való eredményes kommunikációhoz. Gyere el Hozzánk és gondold végig hallgatótársaiddal mi mindenen változhathatsz, hogy jobban sikerüljön a következő vizsgaidőzsakod. Kérj segítséget a nehézségek, problémák megoldásához!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ingyenes magyar nyelvű internetes dokumentum-átalakító szolgáltatást indítottak a vakok, gyengénlátók valamint az olvasási, tanulási nehézségekkel küzdők számára. A RoboBraille szolgáltatás a Szegedi Tudományegyetem látássérült és diszlexiás hallgatói számára is elérhető.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szeretnéd megtudni hogyan érdemes készülni az utolsó hetekben, napokban a félévi vizsgákra? Elsajátítanál néhány trükköt, mellyel egy-egy nagyobb anyagot tudsz megtanulni? Kíváncsi vagy mi is az a mandarin technika és hogyan segíti a tanulást? Olvasd el Marunák Mária, tanulásmódszertan trénerünk által összeállított anyagot, hogy biztosan sikerélményed legyen az írásbeli és szóbeli vizsgákon. A hasznos praktikákból és tippekből azt is megtudhatod, hogy a vizsga előtti utolsó estén érdemes-e még tanulni, de olyan kérdésekre is választ kapsz, hogy mennyit érdemes vizsga előtt aludni, illetve milyen készítmények növelhetik a teljesítményed.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

November 27-én több ezer középiskolás látogatott el a Szegedi Tudományegyetem nyílt napjára. Standunknál a középiskolások megtudhatták milyen szolgáltatásokat nyújtunk az SZTE-s diákoknak, és azoknak is segítettünk, akik még nem döntötték el, hogy milyen pályán tanuljanak tovább.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az ünnepi készülődés jegyében 2014. december 2-án 16 és 19 óra között „ZÖLD” kézműves foglalkozással és születésnapi kiállítással várunk minden érdeklődőt a Tanulmányi és Információs Központban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Programunk olyan fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű és roma fiatalok számára biztosít lehetőséget egy komplex támogató programba való bekapcsolódásra, akik kiemelkedő tevékenységet nyújtanak tudományos vagy művészeti területen.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Szegedi Tudományegyetem 2014. november 27-én (csüt) 8.30-15.00 óráig ismét nyílt napra várja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a Tanulmányi és Információs Központba. A rendezvényen azoknak a középiskolásoknak nyújtunk segítséget, akik még nem tudják, milyen területen tanuljanak tovább.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Diákcentrum Universitas Alapítvány, amely a szegedi egyetemisták mentális egészségének megőrzése iránt elkötelezett, ez évben ünnepli születésének 20. évfordulóját.

A szervezet életében egy további jelentős mérföldkő, hogy 10 évvel ezelőtt SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ néven a 12 egyetemi kar központi szolgáltató egységévé vált. Az évfordulók megünneplésére jubileumi ünnepséget szerveztünk Diáktanácsadásról felsőfokon (20 éves a felsőoktatási tanácsadás az SZTE-n) címmel, amelyet okt. 18-án szombaton tartottunk meg az AGÓRA épületében.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A nagy érdeklődésre való tekintettel új csoportot indítunk!

A képzés célja: A diákok tanuláshoz való viszonyának tudatosítása és pozitív irányú megváltoztatására, tanulási szokásaik formálására, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességeik fejlesztésére, saját hatékony tanulási módszerük kialakítására.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ha úgy érzed stresszesen indult az évkezdésed, és szeretnéd könnyebben venni az újabb akadályokat,
akkor feltétlen gyere el, és készítsd el a saját stresszlabdádat vagy zsonglőrlabdádat!!!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2014. szeptember 10.

A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével közösen meghívja Önt és kedves barátait 2014. szeptember 23-án 15:00 órakor a szegedi Esélyegyenlőség napja alkalmából megrendezésre kerülő: „Fogadj El!” című szakmai konferenciára és a speciális segédeszközzel élők sikertörténet beszámolóira, valamint az azt követő szórakoztató rendezvényre.

ARTICLELIST_BOVEBBEN