Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ  --  AktualitásokAktualitások
ARTICLELIST_BOVEBBEN

Hogyan kezeljük a vizsgaidőszak stresszét? Gyere el, és találd meg a válaszokat!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Kortárssegítő csoportja által megrendezett 'ART Önismereti délután egyetemistáknak' eseményünk emlékezetes élményekkel gazdagította résztvevőinket.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

sarkanyhajos_csopi

Sárkányhajózás az Esélyegyenlőség világjanapja alkalmából

A szorgalmi időszak végét jellemző fáradtság és stressz ellen szervezett a Sansz Iroda egy sportos programot hallgatók számára.

Az izgalmas kaland összekovácsolta picit a társaságot, a közös élmény sokáig beszélgetések témája lesz.

Speciális képzési igényű hallgatók részvételével csodás túrát tettek a Maros torkolata felé. Kedvezett az időjárás, jó volt a hangulat.


Köszönjük a támogatást a Szegedi Vízitelepnek!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Várunk mindenkit sok szeretettel 2024. május 8-án (szerda) a TIK előterében 16:30- 19:30-ig az „Eszközös készségfejlesztő kurzus” nyílt zsonglőr bemutatójára!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A 2024. tavaszi félévben több mint 1100-an vesznek részt a tanulástámogató mentorprogramjainkon! Alább néhány idézet a hallgatói köszönőlevelekből...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Több mint 500 hallgató jezlett vissza az Életvezetési Tanácsadó Központ munkájával kapcsolatosan...

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2024. április 25.

Kitelepültünk a kortárssegtőkkel az egyetemi karriernapokra: sokan érdeklődtek, tájékozódtak a szolgáltatásunkról, játszhattak, tesztelhették magukat és megismerhették az IKIGAI fogalmát - hasznos volt :-)

image_6487327_1

ARTICLELIST_BOVEBBEN

norbi

ARTICLELIST_BOVEBBEN

"Nincs hatalmasabb erő, mint a tudás: a tudással felfegyverzett ember – legyőzhetetlen."

Makszim Gorkij

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2024. április 12.

Trapp nap - április 11-én a Sansz iroda munkatársai szerveztek szemléletformáló állomást a trapp-napon; ez a sport nap hagyományosan a végzős Sport- és rekreációs szervező hallgatók vizsgafeladata. Remek időben rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre. A Sansz-állomásán a hallgatók érzékszervi- és mozgás -fogyatékossággal kapcsolatos feladatokkal ismerkedhettek meg.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2024. április 08.

Cikkünkben a perszeverancia fontosságáról és fejlesztésének módszereiről lesz szó, különös tekintettel arra, hogyan segíthet ez a képesség a tanulási folyamat során. A perszeverancia nem csupán egy erény, hanem kritikus tényező a tanulmányi sikerességben és az általános élettel való boldogulásban. Képességeink határainak feszegetésekor, legyen az egy új nyelv megtanulása vagy egy szakmai kihívás leküzdése, a kitartás és a hosszú távú elkötelezettség jelentőségét nem lehet túlbecsülni.ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az alvás fontosságát gyakran alábecsüljük, különösen az egyetemisták körében, akik számos kihívással néznek szembe a tanulmányi és szociális életükben. A nyári időszámításra való áttérés további stresszt jelenthet a diákok számára, akiknek alkalmazkodniuk kell az új napi rutinhoz. Az alvás nem csupán egy tevékenység, hanem alapvető szükséglet, amely közvetlen hatással van a tanulási képességekre, a memória működésére, és a döntéshozatali folyamatokra.

 

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Lelkes munkavállalók az egyetemen gazdaságtudományokat hallgatók – állapította meg friss tanulmányában az Oktatási Hivatal. Tanulás mellett dolgozni általánosságban is népszerű, és főleg hasznos: a hazai felsőoktatásban tanulók 78 százaléka végez valamilyen munkát, mire lediplomázik.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Készítettünk egy infografikai ábrát, amely röviden és tömören összefoglalja azokat a hasznos tippeket, amelyek segíthetnek abban, hogy hatékonyan tudj tanulni!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Csatlakozz egy jó ügy mellé! Támogasd adód 1%-ával a Diákcentrum Universitas Alapítványt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK) ezúton jelzi, hogy dr. Tessényi Judit vezetőként március közepétől csatlakozik csapatunkhoz. Tessényi Judit közgazdász, sokoldalú tapasztalattal rendelkezik a stratégiai tervezés és a marketing oktatás területén. Dr. Szenes Márta továbbra is az EÉTK szakértője és a SANSZ egyetemi hallgatói esélyegyenlőségi koordinátora.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A rendkívül népszerű ingyenes életvezetési tanácsadás szolgáltatásunk valamennyi időpontja foglalt a szorgalmi időszak végéig. Időpontot a májusi vizsgaidőszakban tudunk adni.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ a mindennapi munkavégzés támogatásához keres - Irodai asszisztens - munkatársat, heti 12 órában. Jelentkezési határidő: augusztus 28. hétfő 12:00 óra

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A tavaszi félévben ismét lesz lehetősége a hallgatóknak tanulásmódszertanuk komplex fejlesztésére. Lehetőséget adunk erre online és személyes-jelenléti csoportos formában is. Időpontok, részletek ...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A konferencia időpontja: 2022. május 6. péntek (9.00 – 17.00)

Helyszíne: Szent-Györgyi Albert Agóra

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.

A konferencián a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ezen a felületen gyűjtjük azokat az INGYENES lehetőségeket, amely a jelen kialakult helyzetben elérhető menekültek számára, illetve az őket segítő önkénteseknek.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Folytatjuk a tavalyi klubsorozatot, ebben a félévben is szerda esténként találkozunk, összesen négy alkalommal. Interaktív program, fókuszban a praktikus tanulási szokások, módszerek, stratégiák. Szó lesz a tanulási nehézségek lehetséges okainak felismeréséről és kezeléséről is. Hozunk hasznos tanulási praktikákat, ügyes megoldásokat az eredményes félévhez. Itt megoszthatjátok a számotokra bevált technikákat és feltehetitek a kérdéseiteket - egymásnak és a szervező kortárs tanulásmentoroknak is.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2022. január 13.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2022. január 10.

Időpont: 2022. január 15. (szombat) személyes jelenléttel 9:30-13:00 óra között 

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. december 13.

a GTK Főépületében, a Kálvária sgt. 1-ben. A Nyílt Napon való részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ és VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYHOZ kötött.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. december 13.

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szeretettel várja online nyílt napjára a középiskolás diákokat és a felsőoktatás iránt érdeklődőket!

Időpont: 2021. december 13., 14:00 – 16:00 - online

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. november 30.

Bár még nem tudjuk mikor lesz pontosan az SZTE Online Nyílt napja, addig is egy összefoglaló anyagot valamennyi karról jó szívvel ajánlunk a középiskolások számára.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Sokan ismerjük azt az érzést, amikor a hétköznapi idő megáll egy rövid időszakra, és valami egészen más lép be az életünkbe: az ünnep, a csoda, amikor bármi megtörténhet. Az időről időre visszatérő, és az egyedi, életfordulókhoz kapcsolódó ünnepeink egyaránt alapvető fontosságúak abban, hogy megőrizzük lelki egészségünket, minél teljesebben megéljük életünket, és megpihenjünk Isten szeretetében és békéjében, majd feltöltődve térjünk vissza az idő mindennapi menetébe. Igen ám, de gyakran nem könnyű időt szánni az előkészületekre, nehéz lehet a családtagok egységét és örömét megteremteni, különösen úgy, hogy saját magunk is megélhessük az ünnep kitüntetett perceit. Mindezeken a területeken ötleteket kaphatunk a sokszáz éves hagyományokból és a modern szervezési elméletekből egyaránt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. november 17.

A Szegedi Tudományegyetem nyílt napját 2021. november 25-én tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. november 16.

2021. december havi Nyílt Napokat tesszük közzé.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyílt napok lebonyolítási formái, programjai, időpontjai és helyszínei a COVID helyzet függvényében változhatnak!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. október 14.

2021. november havi Nyílt Napokat tesszük közzé.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyílt napok lebonyolítási formái, programjai, időpontjai és helyszínei a COVID helyzet függvényében változhatnak!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Fókuszban a praktikus tanulási szokások, módszerek, stratégiák. Szó lesz a tanulási nehézségek lehetséges okainak felismeréséről és kezeléséről is. Hozunk hasznos tanulási praktikákat, ügyes megoldásokat az eredményes félévhez.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Tanárképző Központ az EFOP 3,4,4-es projekt keretében kiemelt feladatának tekinti a középiskolás diákok továbbtanulásának támogatását. 2019-ben pedagógus továbbképzést akkreditált ezen a területen, amelyen a középiskolákban tanító kollégák díjmentesen vehettek részt: „Egyenes út az egyetemre. Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.” A 30 órás, 30 kreditpontos akkreditált pedagógus továbbképző program (Alapítási engedély száma: 12/147/2019) eddig összesen 7 alkalommal került meg szervezésre. Ezek között voltak kihelyezett intézményi képzések (Csongrád, Gödöllő) is, de leginkább Szegeden valósultak meg a továbbképzések, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban.

Jó hír, hogy a továbbképzés 2021 januárja óta online, webinárium formájában is elérhető.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Rövid összefoglalónk arról, hogyan is alakul a 2021/2022. tanév során az életvezetési tanácsadásainkra való jelentkezés folyamata.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A 2020/21-es tanévben 8 csoportban, összesen 83 leendő pedagógus vett részt az „Egyenes út az egyetemre. Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.” c. című szabadon választható, két kredites kurzuson. Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az EFOP 3.4.4-es projekt keretében évek óta, rendszeresen szervezi ezt a hosszú távon igen hasznos programot tanárképzős hallgatók számára. A képzésben a központ 6 szakembere vesz részt: pszichológusok; mentálhigiénés, pályaorientációs, esélyegyenlőségi és tanulásmódszertani szakemberek.


ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ugye nem felejtetted el? 2021. július 22-én elérkezik az a nap, amelyet minden felvételiző nagyon vár már! Este 8 órakor érkeznek a hivatalos felvételi ponthatárok. Ebből az alkalomból az SZTE közös ünneplésre hívja a középiskolás diákokat, Pont Ott Partijára, a Dugonics térre.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Idén is egyszer, július 8-ig módosíthatjátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Mikor jöhet jól ez a lehetőség?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Tanácsadó szakembereink június 30-ig fogadnak klienseket.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. május 27.

Kerekasztal beszélgetés középiskolásoknak az egyetemi életről Szegeden az Agórában.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
Mérföldkőhöz érkezett az „SZTE 100”. Pontosan egy hónappal ezelőtt startolt el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, alumni tagjai és dolgozói között meghirdetett kihívásl. A lelkesedés töretlen, hétről-hétre egyre többen vesznek részt az SZTE Sportközpont és Sportiroda által indított kilométergyűjtő akcióban, melyhez az Alma Mater társszervezőként csatlakozott.
ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. április 19.

Online Pszichológiai Estet tartunk ápr. 28. szerda 18:00 - 20:00 óráig.
Izgalmas témakörökben gondolkodunk: Hogyan lehet „túlélni” az online oktatást? Hogyan lehet önmagunkat motiválni a tanulásra, a beadandó írásra a négy fal között? Hogyan változnak/változtak meg a kapcsolataink? Hogyan hat az átalakult életritmusunk az érzelmeinkre, stresszkezelésünkre? Hogyan lehet mindehhez sikeresen alkalmazkodni?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A kurzuson részt vevőktől kapott visszajelzéseket tesszük most közzé, melyet az

EFOP-3.4.4-16-2017-00015 pályázat keretében valósítottunk meg.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. március 29.

Időgazdálkodással kapcsolatos FETA Füzetet jó szívvel ajánlunk, de a sorozat kapcsán más hasznos segítséget nyújtó témákkal is találkozhatunk: karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással és a Covid19-járvánnyal kapcsolatban a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Online tanácsadás a felsőoktatásban a Covid19-járvány idején.

Az Online tanácsadás a felsőoktatásban a Covid19-járvány idején című tanulmánykötet szerzői sokféle perspektívából mutatják be a Covid19-járvány következtében online munkamódra való átállás tapasztalatait a felsőoktatási tanácsadás különböző területeiről. Az olvasó esetismertetéseken, Covid-tanácsadási szolgáltatásbemutatókon, felmérési eredményeken és e különleges munkamód irányelveit bemutató tanulmányokon keresztül szerezhet ismereteket az online pszichológiai, karrier-, tanulmányi tanácsadás és a kortárs segítés gyakorlatáról.

Szerkesztette: Füleki Beáta és Puskás-Vajda Zsuzsa

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy új szolgáltatásként megnyitja a szakemberek és a közjó számára az iskolai drogprevenciós és bűnmegelőző, életvédő, valamint a kisgyermekkori módszertani filmjeit felhasználásra. Az iskolai neveléshez készült drogprevenciós filmeket kiválóan használhatják pedagógusok, nevelők, védőnők, gyermekotthonok, és gyermekjóléti szolgálatok szakemberei. A kisgyermekkori módszertani filmeket pedig bölcsődei és óvodai nevelők hasznosíthatják munkájukhoz. Fontos, hogy a filmek feldolgozásához útmutatót érhető el a honlapon!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Érdekes és izgalmas interjúkat nézhettek meg a youtube csatornán az Egyetem TV jóvoltából. Róka László szakember, egykori kortárssegítőnk több interjúját is megtaláljátok a legkülönfélébb pszichológiai témákban, közérthetően. Ezúttal egy nagyon aktuálisat ajánlunk figyelmetekbe!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. február 18.

Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.

30 órás, 30 kreditpontos akkreditált pedagógus továbbképző program

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. január 27.

Jan. 27-én csütörtökön online nyílt napot szervez az SZTE, melyen mi is jelen leszünk!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2 kredites kontakt kurzus (3 x 6 kontakt óra, + egyéni munka).
A kurzus célja: a résztvevő hallgatók felkészülésének támogatása leendő diákjaik továbbtanulásának sokirányú megsegítéséhez.
ARTICLELIST_BOVEBBEN
2021. január 19.

Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.

30 órás, 30 kreditpontos akkreditált program pedagógusok részére

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések harmadik részletét olvashatjátok...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések második részletét olvashatjátok...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A vizsgaidőszakban is zajlanak tanácsadásaink, két hét szünettel az ünnepek miatt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Népszerű e-learning kurzusunk január végén elérhető lesz a Neptunban! A kurzusról beérkező hallgatói visszajelzések első részletét olvashatjátok...

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. november 23.

Várunk Téged az első SZTE Online Karrier Napokra!

A Karrier Napok online formában kerül megrendezésre. Így kényelmesen, akár otthonról léphetsz kapcsolatba a cégképviselőkkel.

2020. november 24-26. között 10:00-től 17:00-ig várnak téged az állást kínáló cégek ajánlatai a CooSpace-en az SZTE Online Karrier Napok színtérben.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, a miniszterelnök 2020. november 9-i döntésére figyelemmel – a hallgatók személyes biztonságát szem előtt tartva – a Szegedi Tudományegyetem rektora 2020. november 11-14. napjára rektori (oktatási) szünetet rendelt el.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Tanácsadásainkat folytatjuk az ONLINE térben!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Hallásérültek számára írótolmács szolgáltatást biztosítunk a konferencia idején.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. szeptember 29.

Ide kattintva tekinthető meg a szakmai konferencia részletes programja

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. szeptember 28.

“Sansz” konferenciát tartunk, melynek célja a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatóit támogató programjaink bemutatása minden érdeklődőnek, különösen az ország többi felsőoktatási egyetemein dolgozó illetékes szakemberei számára.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. augusztus 19.

Komplex felkészítő program a továbbtanulás támogatásához.

30 órás, 30 kreditpontos akkreditált program pedagógusok részére

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. június 18.

Pszichológusaink a vizsgaidőszak során és a nyáron is fogadják azon SZTE hallgatókat, akik úgy érzik életükben olyan elakadáshoz értek, melyhez szükséges szakembert bevonni. Vagy csak egyszerűen úgy érzik nem elég már a barátok meghallgatása. Jelentkezés ...

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A vizsgaidőszakban sem vagytok egyedül. Pszichológusaink online, videotelefonálás formájában meghallgatnak. Fogadjátok szeretettel Sebő Tamás szakemberünkkel készült interjút a témával kapcsolatban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna - tanácsadó szakpszichológus az interjúban az alábbi témakörben fejti ki véleményét: A digitális távoktatás egy légtérbe kényszerítette a családokat: milyen konfliktusok alakulhatnak ki ilyenkor a szülők és a gyerek között? Hogyan érdemes készülni ezekre? Mit tegyenek a szülők azért, hogy a kettejük közötti konfliktusokat kezelni tudják, miként érdemes kereteket alkotni a maguk és a gyerek számára, hogy ne essen szét az életük?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

„A stressz egyáltalán nem káros, önmagában nagyon is életszerű” – mondja Varga Katalin, az ELTE-PPK Affektív Pszichológia Tanszékének vezetője. Az MTA doktora szerint azonban a stressz mellé mindenképpen fontos, hogy legyenek olyan időszakok is, amikor biztonságban vagyunk, megnyugszunk, és teljesen átadjuk magunkat a pihenésnek. Erre a feltöltődésre nyújtanak lehetőséget azok a hanganyagok, amelyeket nemrég tettek közzé a nagyközönség számára a Magyar Hipnózis Egyesület honlapján.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. április 30.

Gábor Edina, egészségfejlesztő szakpszichológus tanít számunkra egy hétköznapi meditációs technikát az alábbi videóban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az osztrák pszichológusok szakmai szövetségének (BÖP – Professional Austrian Association of Psychologists) magyar nyelvű összeállítása

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Mit gondol a kialakult helyzetről egy környezetpszichológus?

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Minden SZTE hallgató számára továbbra is biztosítjuk az 5 alkalmas pszichológiai tanácsadást az online térben.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2020. március 28.

A hatékony tanulás körüljárása TÁVOKTATÁS idején:

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2020. február 8.

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal (Szeged Dugonics tér 13.)

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. december 16.

Tudnivalók a Központ elérhetőségéről az ünnepi időszakban.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Kortárssegítőink szerettek várnak dec. 09-én!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Novemberben és decemberben is gőz erővel zajlanak egyetemünk kihelyezett nyílt napjai. Ha nem tudsz jelen lenni Szegeden a Központi Nyílt Napon, fusd át a listát, mert lehet a Te városodba is ellátogatunk! Ha lemaradtál a novemberi Nyílt Napunkról semmi baj, februárban lesz alkalmad még regisztrálni és eljönni az SZTE-re.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

12 órás önismereti csoport 4 alkalommal csütörtöki napokon. Az első találkozás november 14-én kezdődik 18.00 órakor.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Szakemberünk Dr. Sarungi Emőke gyermek- és felnőttpszichiáter, gyászfeldolgozás specialista előadása megtekinthető a Katolikus Házban nov. 05-én, kedden 18:00 órától.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A 2019. október 8-i SZTE Őszi Állásbörzén Köznpontunk is jelen volt, kortárssegítő csapatunkkal!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ingyenes kapcsolati fókuszú önismereti csoport indul Szegeden, csütörtökönként a Forráspont szervezésében!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat és interaktív játékok várják a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között. Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az idei gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban, amellyel olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatás tananyagain.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A pótfelvételire – akárcsak az előző években – csak azok jelentkezhetnek, akik idén nem felvételiztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egy szakra sem kerültek be.

Augusztus 7-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételire, a ponthatárokat augusztus 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. július 12.

Központunk nyári nyitvatartásáról fontos információk!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. június 28.

Neked is ismerős az az ördögi kör, ami szerint a legtöbb állásajánlat elvárja a munkahelyi tapasztalatot rögtön a diploma megszerzése után? Na de hogy?
Készülj fel a munkaerőpiac elvárásaira, vegyél részt az alternatív gyakornoki programban és tüntesd fel az önéletrajzodban a tapasztalataidat!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Hamarosan véget érnek a középszintű szóbeli vizsgák is. Ha már nagyban számolgatjátok a pontjaitokat, akkor most adunk egy kis segítséget a kalkuláláshoz.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2019. június 24.

Így győzzük le a felettünk tornyosuló, régóta kísértő feladatokat!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Május 9-én megtartottuk a 4. FETA Café műhelykonferenciánkat, amelynek témája az interkulturális és online tanácsadás volt, szervezője pedig az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Időpont: 2019. május 9. csütörtök 11:00-16:00

Helyszín: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. - SZTE Rektori Hivatal fsz. 5-ös terem

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2019. április 11-én SANSZ Konferenciát tartottunk a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. Konferenciánk célja volt a Szegedi Tudományegyetemen működő speciális képzési igényű hallgatókat támogató szolgáltatások bemutatásán túl a felvételi előtt álló sajátos nevelési igényű tanulók és a velük dolgozó gyógypedagógusok, pedagógusok, iskolapszichológusok elérése. A közös gondolkodás elindításával nem csupán olyan ötleteket szerettünk volna bemutatni, amelyet az SNI diákokkal dolgozó szakemberek, pedagógusok hasznosíthatnak mindennapi munkájuk során, hanem magukat az érintett (SNI) tanulókat is szerettük volna megerősíteni és bátorítani a továbbtanulásban, a felsőoktatásban való részvételre.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2019. április 11-én SANSZ Konferenciát szervezünk, melynek célja a Szegedi Tudományegyetemen működő Speciális Képzési Igényű Hallgatókat támogató SANSZ program szolgáltatásainak bemutatása, valamint olyan módszerek ismertetése, közös gondolkodás elindítása, amelyet az érintett hallgatókkal dolgozó oktatók és a felvételi előtt álló sajátos nevelési igényű (SNI) tanulókkal érintkező szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, iskolapszichológusok mindennapi munkájukba beépíthetnek.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Több, mint 60 kiállító érkezik a március 12-i SZTE Tavaszi Állásbörzére. Az egyéni és csoportos képzések mellett stílustanácsadás, interjú szimuláció, grafológiai elemzés és CV fotózás is várja a résztvevőket. Valamint az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szolgáltatásairól is részletes információk megtudhatók.

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. december 01.

Összefoglaljuk főbb decemberi eseményeinket.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

SZTE Oktatóknak szóló programunk!

Szeretné speciális képzési igényű (atipikus) hallgatóit könnyedebben és eredményesebben tanítani? Feltűnik Önnek, ha egy-egy jó képességű diákja várakozáson alul teljesít? Talán tudja is az anyagot, de a számonkérő feladatai befejezetlenek, gyakran nem is a feltett kérdésekre válaszol…

Gondolt már arra, hogy az ilyen hallgató esetleg diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás? Közel hozzuk a témát tanulási zavarokkal érintett hallgatók bevonásával!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Novemberben gőz erővel zajlanak egyetemünk kihelyezett nyílt napjai. Ha nem tudsz jelen lenni Szegeden a Központi Nyílt Napon, fusd át a listát, mert lehet a Te városodba is ellátogatunk!

ARTICLELIST_BOVEBBEN

október 18-20. (csütörtök-szombat)

Három napon át középiskolák, főiskolák, egyetemek, képzők, munkáltatók mutatkoznak be az Ifjúsági Házban, ahol az érdeklődők bepillantást nyernek a szakmák megismerésén keresztül a továbbtanulási lehetőségekbe. A családi pályaválasztási napot szombaton idén is az Agórában tartják.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Az SZTE-n az elsősök 60 százaléka vett részt a felmérésen. A diákok tudása többnyire egyforma szinten van, de a BTK Neveléstudományi Intézetének vezetője szerint egyik kar vezetése sem lehet nyugodt.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2018. okt. 01 - nov. 10-ig

ARTICLELIST_BOVEBBEN

2018. aug. 21-től újra nyitjuk a bejelentkezés lehetőségét!

ARTICLELIST_BOVEBBEN
2018. július 24.

Szegeden is lesz Pont Ott Parti július 25-én, 17.00 órától, vagyis a felvételi ponthatárhúzás napján. A 2018-as felvételi ponthatárok kihirdetését együtt várhatják a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők a Dugonics téren.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

Ha a jelentkezők meg szeretnék nézni az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit, akkor az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk.

ARTICLELIST_BOVEBBEN

A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE Specialistáit.

ARTICLELIST_BOVEBBEN